Uudet hallitukset:

Saimme uudenlaisia näkökulmia opiskelijoilta

Hallitus ohjaa yhtiön strategisia linjauksia. Opiskelijaedustus tuo raikkaita näkökulmia Lahden Asunnot Oy:n hallitustyöskentelyyn.

LAB-ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi opiskeleva Edvard Perttilä on ollut toukokuusta 2021 alkaen mukana Lahden Asunnot Oy:n hallituksessa sekä asukashallituksessa opiskelijaedustajana puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Perttilä on tuonut hallituksen kokouksiin opiskelijoiden näkökulmaa Lahden Taloilla asumisesta sekä opiskelijoiden parannusehdotuksia tai ideoita tulevaan toimintaan.

Perttilä kertoo, että hallitustyöskentely oli hallituskauden alkaessa hänelle ihan uusi asia, mutta on iloinen siitä, että on päässyt oppimaan hallitusprosesseja sekä tuomaan kuulumisia ja näkökulmia Lahden Taloilla asuvien opiskelijoiden suunnalta.

– Tuli hyvä mahdollisuus päästä edustamaan opiskelijoita ja vaikuttamaan asioihin. Aina kun mahdollista, olen antanut kokouksiin informaatiota opiskelijoiden tilanteesta sekä antanut joitakin parannusehdotuksia ja mielipiteitä asioihin. Pääsin myös mukaan Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssille, jonka viimeisteltyäni pystyn toivottavasti antamaan hallitustyöskentelyyn vielä enemmän, hän kertoo.

Yhteisöllisyys on opiskelijoille tärkeää

Edvard Perttilän mukaan Laatikkokehtaankadun opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä opiskelija-asumiseen Lahden Taloilla. Perttilällä ei itselläänkään ole mitään poikkipuolista sanottavaa asumiseen Laatikkotehtaankadun opiskelijatalossa.

Laatikkotehtaankadun sijainti on ihan loistava, kampus aivan vieressä ja kaupat ja liikuntamahdollisuudet lähellä


– Lahden Talot tuo Lahteen paljon hyvää ja mahdollistaa opiskelijoille ihan mahtavaa, yhteisöllistä asumista. Laatikkotehtaankadun opiskelija-asuntokompleksissa on esimerkiksi kaksi isoa yhteistilaa, joissa pääsee verkostoitumaan ja se on ihan mahtava juttu. Opiskelijatoimikunnan kanssa olemme esimerkiksi järjestäneet tiloissa etätyöpisteitä, kun kampukselle ei ole päässyt opiskelemaan. Myös sijainti on ihan loistava, kampus aivan vieressä ja kaupat ja liikuntamahdollisuudet lähellä, Perttilä kehuu.

Hän on puhunut vastaavan yhteisöllisyyden puolesta hallituksen kokouksessa myös senioritaloja käsittelevissä aiheissa.

Konkreettisia asioita, joihin hallituksen kokouksissa on yhdessä pohdittu ratkaisua, on ollut esimerkiksi Lahden Talojen asukkaiden sekä opiskelijoiden yhteiskäytössä olevan sähköauton käyttöaste.

Lahden Talot -konsernin uudet hallitukset aloittivat toimintansa syyskuussa 2021.

Lahden Asunnot Oy:n hallitus:
Pasi Karjalainen, puheenjohtaja
Rami Lehto, varapuheenjohtaja
Hanna Koskela, jäsen
Hannu Rahkonen, jäsen
Harri Rummukainen, jäsen
Maija-Liisa Smidt, asukasjäsen
Mika Backman, asukasjäsen
Edvard Perttilä, opiskelijoiden edustaja

Lahden Talot Oy:n hallitus:
Pasi Karjalainen, puheenjohtaja
Rami Lehto, varapuheenjohtaja
Saija Granlund, jäsen
Hanna Koskela, jäsen
Hannu Rahkonen, jäsen
Harri Rummukainen, jäsen
Minttu Murtomäki, riippumaton jäsen

Lahden Palveluasunnot Oy:n hallitus:
Pasi Karjalainen, puheenjohtaja
Rami Lehto, varapuheenjohtaja
Hanna Koskela, jäsen