Brändi:

Meidät tunnetaan ja meihin luotetaan

Lahtelaiset tuntevat meidät ja mielikuva Lahden Taloista on positiivinen ja luotettava. Lahden Talojen markkinointisisältöjä ja -ilmettä on uudistettu parempaa asiakaskokemusta ja käyttäjäystävällisyyttä varten.

Lahden Talot toteutti viime vuonna tunnettuustutkimuksen, jossa lahtelaisilta kysyttiin ajatuksia asumisesta. Tutkimuksen mukaan Lahden Talot on alueella selvästi tunnetuin toimija. 41 prosenttia vastaajista mainitsi Lahden Talot spontaanisti ensimmäisenä mieleen tulevana asuntojen tarjoajana.

Tutkimuksessa myös luotettavuus, järkevän hintaisuus sekä turvallisuus yhdistettiin mielikuvaväittämissä Lahden Taloihin useammin kuin muihin.

Aktiivinen markkinointi ja monikanavaisuus ovat avainasemassa Lahden Talojen toiminnassa.


Lahden Talojen markkinointipäällikkö Piia Jokiaho näkee tutkimuksen positiiviset tulokset merkkinä siitä, että Lahden Talojen ydinviestit ovat tavoittaneet lahtelaiset juuri niin kuin pitääkin. Jokiahon mukaan aktiivinen markkinointi ja monikanavaisuus ovat avainasemassa Lahden Talojen toiminnassa. Myös markkinointisisältöjen laatuun ja monipuolisuuteen on panostettu.

– Haluamme olla löydettävissä, saavutettavissa ja saatavilla – ensimmäisenä mielessä, kun joku tarvitsee uutta kotia, Jokiaho sanoo.


Paikallisuus ytimessä

Markkinoinnissa on luotettu monissa kohdin paikallisuuteen, jota on tuotu esille esimerkiksi asuinalue-esittelyillä ja -videoilla.

– Paikallisuus on meidän vahvuutemme kaikessa tekemisessä, myös markkinoinnissa. Olemme viime vuoden aikana tuoneet paikallisia asuinalueita esille vaikkapa asuinaluevideoilla. Pyrimme tarjoamaan asunnon etsijöille sitä paikallista asiantuntemusta, jota meillä on, hän kertoo.

Jokiahon mukaan myös asukkaiden näkökulmaa sekä arkea halutaan tuoda esille. Sitä saadaan muun muassa Lahden Talojen asukkaan kirjoittamilla Kotoilija-tarinoilla.

– Sisällöissämme haluamme tuoda esille myös esimerkiksi vastuullisuuteen ja ekologisuuteen liittyviä asioita, Jokiaho avaa.


Uutta ilmettä visuaalisuuteen

Myös Lahden Talojen visuaalisia sisältöjä on freesattu viime vuoden aikana. Jokiahon mukaan muutosta on tehty pikkuhiljaa. Brändi-ilme on vähitellen elänyt ja raikastunut.

–  Teimme muutama vuosi sitten brändiuudistuksen. Nyt olemme pienin askelin freesanneet esimerkiksi nettisivujemme etusivua ja mainosmateriaaleja, Jokiaho kertoo.