Uudiskohteet:

Jaksonkadun uudiskohteemme kehittää Lahden kaupunkikuvaa

Lahden Talojen viime vuonna valmistuneissa ja rakenteilla olevissa uudiskohteissa painottuvat Lahden kaupunkikuvan kehittäminen sekä ympäristövastuullisuus.


Jaksonkatu 3 ja 5 uudiskohteen rakennustyöt aloitettiin keväällä 2021. Valmistuessaan kohde on aivan uudenlainen ja uniikki, Lahden kaupunkikuvaa kehittävä ja nykyaikaista kaupunkiasumista parhaimmillaan.

Lahden Talojen kiinteistöjohtaja Harry Koskela kertoo, että molempien Jaksonkadulle valmistuvien talojen rungot ovat valmiina. Koko kohteen on määrä valmistua alkuvuodesta 2023 ja Koskelan mukaan rakennusprosessi on sujunut aikataulussa ja hyvin.

– Talot ovat nyt harjakorkeudessaan ja sisätöitä kohteessa aloitetaan kevättalvella 2022 sekä parkkihallin rakentaminen alkaa maaliskuussa, Koskela sanoo.

Jaksonkadun kohteen julkisivua koristaa uniikki ympäristötaideteos. Kiinteistön seinään piirtyy luonnollisessa koossaan Lahden vanha puinen rautatieasemarakennus upeina graafisina kuvioina. ”Ratavarren Aarre” -nimisen teoksen on suunnitellut taiteilija Tatu Tuominen. Harry Koskelan mukaan rautatieaseman historiaa kunnioittavaa taidetta pyritään tuomaan myös Lahden Asunnot Oy:n talojen porraskäytäviin.

Jaksonkadun kohde ympäristötaideteoksineen on aivan uudenlainen ja uniikki kohde Lahden kaupunkikuvassa.


Kohteen sijainti ja saavutettavuus ovat erinomaiset. Lahden keskustan palvelut ovat aivan lähellä ja 108 kotia on suunniteltu kaikenlaisiin elämäntilanteisiin sopiviksi. Koskela kertoo, että aivan radan varteen valmistuva kohde palvelee erinomaisesti muun muassa pendelöijiä. 

– Matkakeskus on aivan vieressä ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla töissä käyvät pääsevät todella helposti kulkemaan junalla. Kohteeseen tulee asukkaiden käyttöön yhteiskäyttöauto, Koskela kertoo.

Ympäristövastuullisuus näkyy Lahden Talojen uudiskohteissa monin tavoin. Kaikki uudiskohteet ovat A-energialuokkaa. Jaksonkadun molempiin taloihin tulee myös aurinkovoimalat, joiden yhteisteho on 23,4 kilowattia.

− Aurinkopaneelivoimaloista saatavalla sähköllä asuntoja voidaan muun muassa viilentää kesäaikaan, Koskela kertoo.Kivaa asumista Kivakadulla

Viime vuonna valmistunut uudiskohde löytyy osoitteesta Kivakatu 2. Kivakadulle valmistui kesällä 2021 kuusikymmentä uutta kivaa kotia, joihin asukkaat pääsivät muuttamaan kesäkuun lopussa.

Asumisen laatuun ja asumismukavuuteen on panostettu niin Jaksonkadun kuin Kivakadun kohteissa. Varustelutaso on hyvä ja lisäksi mukavuutta ja sujuvuutta arjen kotitöihin tuovat talojen pesulat ja kuivaushuoneet. Lisäksi kaikissa kodeissa on vinyylilankkulattiat ja keittiöstä löytyvät laminaattitasot, induktioliesi sekä astianpesukone ja kylpyhuoneesta lattialämmitys.

Lahden Talot jatkaa laadukkaiden uudiskohteiden rakentaminen Svinhufvudinkadulla, jonne nousee vuoden 2022 loppupuolella puukerrostalo, jonka kautta päästään toteuttamaan Lahden kaupungin kestävän kehityksen strategiaa. Koskelan mukaan rakennustyöt ovat vielä alussa. Alkuvuodesta 2022 ovat meneillään perustustyöt sekä elementtien kokoaminen tehtaalla.